Vaj i farës së zezë - 1 L - 45$ / Njesi

Facial Clay Mask gold
Doza që duhet të konsumohet:

Pihet vaji i fares së zezë me një lugë të vogël në mëngjes dhe një tjetër në mbrëmje.
Për fëmijët që janë nën moshën 8 vjeçare përdoret gjysma e dozës së lartëpërmedur.

Përdorimi i vajit bëhet në rastet e mëposhtme:

1- Në rastet e stimulimit të imunitetit dhe rikthimit të ekulibrit ushqimor dhe psikologjik, si dhe gjatë periudhës së kanvalishencës dhe rritjes: Konsumohet një dozë vaji për një periudhë tri mujore dhe preferohet shoqërimi i saj me mjaltë. Vaji i farës së zezë mund të përzihet me vaj ulliri, vaj hudhre, vaj kamomili në sasi të barabarta dhe konsumohet një gjysëm luge e vogël në mëngjes dhe një tjetër në mbrëmje, periudhë në të cilën rezultat janë më të mira.

2- Në rastet e këputjes, acarimeve të mushkrive, kollës së mirë dhe ftohjeve: Konsumohet një dozë për një periudhë tri mujore duke e shoqëruar me lyerjen e gjoksit me një përzierje të vajit të kokrrës së zezë, vajit të trumzës dhe vajit të mërsinës në sasi të barabarta.

3- Në rastet e këputjes dhe acarimeve tek gratë: Konsumohet një dozë vaji duke lyer vendet e acarimve të grave deri në momentin kur ndihet një përmirësim. Vaji përdoret për të parandaluar plasaritjet e barkut dhe gjinjve gjatë periudhës së shtatzanisë dhe ngurtësimit gjatë periudhës së dhënies së qumështit, vetëm se nuk këshillohet konsumimi i tij nga gratë shtatzëna gjatë periudhës së shtatzanisë.

4- Në rastet e këputjes, acarimeve kronike të lëkurës dhe alergjisë: Konsumohet një dozë vaji duke e shoqëruar me lyerjen e vendit të sëmurë me një përzierje të barabartë të vajit të kokrrës së zezë, vajit të nenexhikut (nanasë), vajit të okalitusit dhe vajit të karrotës nga dy herë çdo ditë.

5- Në rastet e rëniës së flokëve: Konsumohet një dozë vaji e shoqëruar me lyerjen e skalpit të kokës me një përizerje të vajit të kokrrës së zezë Tackt bashkë me vajin e ullirit gjysëm për gjysëm dhe pasi të lihet për një orë lahet me sapun dhe shampo.

Preferohet:
- Në rastet e rënies së flokëve: krijohet një përzierje me vajin e kokrrës së zesë, vajit të hithrës dhe vajit të mërsinës në sasi të barabarta, duke lyer mirë skalpin e kokës dhe duke e lënë për të paktën një orë përpara se të lahet me ujë dhe sapun.

- Largimi i zbokthit: përzihet vaji i kokrrës së zezë me vajin e lirit, vajin e kokrrës së barit të piperit (peppergrass), vajin e kaktusit në sasi të barabarta me të cilat lyhet skalipi i kokës dhe lihet për një orë përpara se të lahet.
- Stimulimi i flokëve, forcimi i rrënjës dhe qeskave: krijohet një përzierje e vajit të kokrrës së zezë, vajit të kamomilit, vajit të kaktusit, vajit të rrepkës dhe vajit të hudhrës në sasi të barabarta, me të cilën fërkohet mirë skalpi i kokës dhe lihet të paktën për një orë para se lahet.

6- Në rastet e sëmundjes së shqerit: konsumohet doza e përmendur e shoqëruar me një gotë artemise të zier, ose përgatitet një përzierje me njërën nga përzierjet e mëposhtme duke konsumuar një gjysëm luge të vogël çdo ditë:
- Një përzierje e vajit të kokrrës së zezë me vajin e sherbelës dhe vajit të kokrave të barit të piperit (peppergrass).
- Një përzierje e kokrrës së zezë me vajin e të kungullit dhe vajit të grurit.

7- Në rastet e uljes së kolesterolit në gjak: konsumohet një dozë e vajit duke mënjanuar yndurën nga kafshët dhe uljen e peshës. Është vërë re se rezultatet janë më të mira:
- Kur përzihet vaji i kokrrës së zezë me vajin e grurit dhe vajin e xhirxhirit (eruca sativa, rocket) në sasi të barabarta duke konsumuar një gjysëm luge të vogël në mëngjes dhe mbrëmje.
- Për uljen e tensionit, uljen e kolesterolit dhe stabilizimin e qarkullimit të gjakut merren tri masa nga vaji i kokrrës së zezë dhe një masë nga vaji i huthrës. Prej tyre përgatitet një përzierje dhe konsumohet një gjysëm luge e vogël në mëngjes dhe në mbrëmje.
- Për stimulimin e qarkullimit të gjakut dhe shkrirjen e kolisterolit përgatitet një përzierje e vajit të kokrrës së zezë me vajin e zenxhebilit, me vajin e glikanxos (anise) dhe me vajin e barit të piperit (peppergrass) në sasi të barabarta duke konsumuar një gjysëm luge të vogël çdo ditë.
Kjo për arsye se vaji i grurit përmbën sasi të mëdha të vitaminës E, e cila ndihmon për ndalimin e ngushtimit të damarëve, sepse ai përzihet me (LDLS) në qarkullimin e gjakut, ndërsa vaji i xhirxhirit përmbën një sasi të madhe të acidit të njohur me emrin Gamma Linolenik dhe Acidin Aersil, të cilët kanë ndikim tek yndyrnat në përgjithësi dhe tek kolisteroli në veçanti.

8- Në rastet e debulesës seksuale: konsumohet doza e përmendur duke e shoqëruar me konsumimin e kendrës (Boswellia Carterii, oliban), qelibarit dhe vitaminës E, ose duke përgatitur një përzierje me sasi të barabarta të vajit të kokrrës së zezë, vajit të ullirit, vajit të xhirxhirit, mjaltit safi dhe të konsumohet një lugë e vogël pas çdo vakti, duke bërë të mundur rikthimin e aktivitetit dhe gjallërisë qoftë edhe në moshë të thyer.

9- Në rastet e dhembjeve në stomak dhe ulçerës: konsumohet një dozë për një periudhë tri mujore duke shmangur thartësirat dhe sforcimet. Gjithashtu mund të kryhet një lyerje me butësi e stomakut nga jashtë dhe këshillohet konsumimi i shegës e shoqëruar me konsumimin e lëkurës së mbrëndeshme të kokrrës së saj. Për lyerjen e jashtme përgatitet një përzierje e vajit të kokrrës, vajit të huthrës dhe vajit të ullirit në sasi të barabarta dy herë në ditë.

10- Në rastet e majasëllit përzihet vaji i kokrrës së zezë Tackt me vajin e ullirit gjysëm për gjysëm dhe konsumohen tri lugë të mëdha nëpërmjet gojës çdo ditë për një periudhë 10 ditore, përveç konsumimit të kësaj përzierje në formën e gjëlpërës për dri ditë para gjumit, shto këtu edhe konsumimin e tri kokrrave të fikut çdo ditë për një periudhë një javore. Vendi i majasëllit lyhet me një përzierje të vajit të kokrrës së zezë me vajin e kungullit dhe vajit të sherbelës ose vajit të hithrës në sasi të barabarta. Vendi lyhet dy herë në ditë, ose përgatitet një përzierje e vajit të kokrrës së zezë me vajin e mërsinës, kungullit dhe vajit të kokrrës së kokosit dhe më pas lyhet vendi për një periudhë 10 ditore.

11- Në rastet e kongjestionit të hundës merret një dozë e vajit Tackt për një periudhë një javore dhe fërkohet vendi duke përgatitur një përzierje prej vajit të kokrrës së zezë, vajit të nenexhikut (na’nasë), vajit të trumzës dhe vajit të okalitusit në sasi të barabarta.

12- Në rastet e dhembjes së kokës, migrenës, romatizmës dhe në rastet e traumas dhe paralizës faciale: merret doza e përmendur duke e shoqëruar me lyerjen e vendit të dëmtuar dy herë në ditë deri në momentet e ndjesisë së përmirësimit. Rezultat mund të jenë më të mira nëse përdoret njëra nga këto dy përzierje:
- Sasi të barabarta të vajit të kokrrës së zezë me vajin e sanës greke (Trigonella foenum-graecum) dhe vajit të rrënjës së jamballës (Licorice root, Liquirice).
- Ose një përzierje me sasi të barabarta të vajit të kokrrës së zezë, vajit të komomilit dhe vajit të okalitusit.

13- Në rastet e sëmundjes së përdhesit/ cermës: merret doza e përmendur duke e shoqëruar me konsumimin e fikut të thatë, ose duke përgatitur një përzierje në sasi të barabarta të vajit të kokrrës së zezë me vajin e hithrës dhe vajit të selinos.

14- Në rastet e sëmundjes së syve: Lyhet me vajin e kokrrës së zezë pjesa e tëmtheve pranë syve dhe qepallat përpara gjumit duke e shoqëruar me konsumimin e një gjysëm luge nga vaji i kokrrës së zezë me një pije të nxehtë ose me lëng karrote.

15- Trajtimi i plogështisë, dembelizmit dhe aktivizimi i memories: Konsumohet një gjysëm luge nga vaji i kokrrës së zezë çdo ditë.

16- Konsumimi i një dozë nga vaji Tackt ndihmon në realizimin e ekulibirit mes gjendjes shpirtërore dhe asaj trupore të njeriut, duke shtuar qelizat e imunitetit dhe duke luftuar acarimet në trup dhe kjo bën që në nëmyrë automatike të rritet ekulibri në gjymtyrët e trupit, sidomos gjenderat hormonike si p.sh.: aktivizimi i pankreasit tek moshat e thyera dhe sistemimi i ciklit mujor dhe gjendjes shpirtërore tek gratë.